Kantoorinterieur van DecoLegno

Het kantoorinterieur van DecoLegno

We betreden het pand en meteen vallen de zichtlijnen op. Er is er altijd iets spannends te zien in de breedte of de diepte. Een prachtige balie lijkt te zweven boven de stoere betonnen vloer. Een serie aansprekende en metershoge lichtbakken, met prachtige visuals geeft ons het gevoel dat we op een unieke plek zijn aanbelandt. De liefhebber van materiaal, kleur en design komt hier volop aan zijn trekken. Over alles, iedere ruimte afzonderlijk, de totale harmonie van alle materialen, het kleurgebruik en ieder detail is nagedacht, bekruipt ons het gevoel! Dit is design en materialisatie in optima forma, een lust voor het oog en met veel liefde, energie en een ongeremde ambitie waargemaakt.

Zie, Voel & Beleef!

“inspiratiecenter en aanjagers van vernieuwing op het gebied van materialisatie en design”

Jeroen de Jong

Download hier de Brochure over de inrichting van DecoLegno

   

  Het kantoorinterieur bepalen voor het nieuwe DecoLegno bedrijfspand

  We spreken met Jeroen de Jong over dit interieurproject. STUDIOJEROENDEJONG en DecoLegno waren voor elkaar verre van onbekenden. Dat hem de opdracht, na een intensieve pitch met enkele andere bureau’s werd gegund was een van de hoogtepunten in zijn inmiddels 30-jarige carrière. DecoLegno is dé leverancier en distributeur in de Benelux van drie vooraanstaande merken decoratief plaatmateriaal: Cleaf, Durasein en HPL specials. De laatste is een eigen merk. In ons gesprek blijkt al snel dat de termen “leverancier en distributeur” niet de juiste lading geven aan de rol van DecoLegno. Er is hier echt wat gaande en het zou zomaar eens kunnen zijn dat de term “inspiratiecenter en aanjagers van vernieuwing op het gebied van materialisatie en design” eerder op zijn plek is.

  Gevraagd naar de opdracht begint Jeroen ons te vertellen; “als je het simpel bekijkt was de opdracht: we gaan een nieuw bedrijfspand bouwen en dat moet ingericht worden. Maar al snel tijdens onze oriëntatie bleek dat er, vanzelfsprekend natuurlijk, meer wensen waren. Het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno moest een plek worden die bijdraagt aan co-creatie, inspiratie en prestatie. DecoLegno ontvangt de hele dag door professionals, bijvoorbeeld interieurarchitecten maar evengoed ook particulieren die DecoLegno vinden, of naar DecoLegno zijn gestuurd door derden. Al deze bezoekers moeten zich welkom voelen en optimaal geïnspireerd en geïnformeerd worden maar bovenal de showroom weer verlaten met het gevoel dat zij de maximale ondersteuning en de totale breedte en de vele mogelijkheden van het assortiment decoratief plaatmaterialen hebben ervaren. Daarnaast werken er bij DecoLegno ruim 50 mensen, ook die willen we de beste werkomgeving bieden. Een werkomgeving die bijdraagt aan het welzijn van de medewerkers en hun prestatie”. STUDIOJEROENDEJONG kreeg de opdracht niet op basis van een ontwerp, maar op basis van onze visie op het gebied van werken en beleving.”

  In gesprek met Jeroen de Jong

  Nieuwsgierig hoe we jouw wensen en eisen vertalen naar interieurs met identiteit?
  Maak een kennismakingsafspraak!

  Maak nu een afspraak met Jeroen de Jong