• Auteur
    Maxim LaanMerkelijkheid
  • Datum
    3 oktober 2022
  • Delen

Wat komt er allemaal kijken bij een nieuw project, waar STUDIOJEROENDEJONG vanaf de start betrokken is bij de realisatie van het kantoorinterieur? In een reeks artikelen nemen we je mee in een zeer veelzijdig project: het nieuwe pand van DecoLegno. Deze opdracht past uitstekend bij STUDIOJEROENDEJONG, al is het maar vanwege de gezamenlijke interesse in interieur. DecoLegno is namelijk een organisatie gespecialiseerd in maatwerk interieuroplossingen. In dit artikel vertelt Jeroen over DecoLegno en de uitdagingen in dit project. In twee andere artikelen delen we meer over de verschillende ruimtes en de inrichting van het project. Benieuwd naar het hele verhaal achter de nieuwe inrichting van DecoLegno?

Het kantoorinterieur van DecoLegno: Zie, Voel & Beleef!

We betreden het pand en meteen vallen de zichtlijnen op. Er is er altijd iets spannends te zien in de breedte of de diepte. Een prachtige balie lijkt te zweven boven de stoere betonnen vloer. Een serie aansprekende en metershoge lichtbakken, met prachtige visuals geeft ons het gevoel dat we op een unieke plek zijn aanbelandt. De liefhebber van materiaal, kleur en design komt hier volop aan zijn trekken. Over alles, iedere ruimte afzonderlijk, de totale harmonie van alle materialen, het kleurgebruik en ieder detail is nagedacht, bekruipt ons het gevoel! Dit is design en materialisatie in optima forma, een lust voor het oog en met veel liefde, energie en een ongeremde ambitie waargemaakt.

Het kantoorinterieur bepalen voor het nieuwe DecoLegno bedrijfspand

We spreken met Jeroen de Jong over dit interieurproject. STUDIOJEROENDEJONG en DecoLegno waren voor elkaar verre van onbekenden. Dat hem de opdracht, na een intensieve pitch met enkele andere bureau’s werd gegund was een van de hoogtepunten in zijn inmiddels 30-jarige carrière. DecoLegno is dé leverancier en distributeur in de Benelux van drie vooraanstaande merken decoratief plaatmateriaal: Cleaf, Durasein en HPL specials. De laatste is een eigen merk. In ons gesprek blijkt al snel dat de termen “leverancier en distributeur” niet de juiste lading geven aan de rol van DecoLegno. Er is hier echt wat gaande en het zou zomaar eens kunnen zijn dat de term “inspiratiecenter en aanjagers van vernieuwing op het gebied van materialisatie en design” eerder op zijn plek is.

Gevraagd naar de opdracht begint Jeroen ons te vertellen; “als je het simpel bekijkt was de opdracht: we gaan een nieuw bedrijfspand bouwen en dat moet ingericht worden. Maar al snel tijdens onze oriëntatie bleek dat er, vanzelfsprekend natuurlijk, meer wensen waren. Het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno moest een plek worden die bijdraagt aan co-creatie, inspiratie en prestatie. DecoLegno ontvangt de hele dag door professionals, bijvoorbeeld interieurarchitecten maar evengoed ook particulieren die DecoLegno vinden, of naar DecoLegno zijn gestuurd door derden. Al deze bezoekers moeten zich welkom voelen en optimaal geïnspireerd en geïnformeerd worden maar bovenal de showroom weer verlaten met het gevoel dat zij de maximale ondersteuning en de totale breedte en de vele mogelijkheden van het assortiment decoratief plaatmaterialen hebben ervaren. Daarnaast werken er bij DecoLegno ruim 50 mensen, ook die willen we de beste werkomgeving bieden. Een werkomgeving die bijdraagt aan het welzijn van de medewerkers en hun prestatie”. STUDIOJEROENDEJONG kreeg de opdracht niet op basis van een ontwerp, maar op basis van onze visie op het gebied van werken en beleving.”

De uitdagingen van een nieuwe inrichting

“De bouw van het gebouw, de ‘buitenschil’ zoals wij dat soms noemen, was nog niet afgerond terwijl wij al met het interieur aan de slag moesten. Bij dit soort grote projecten is er een constante sprake van hectiek. Communicatie is key en ondanks dat niet altijd alles vlekkeloos verliep wist ik dat we het voor elkaar zouden krijgen, aldus Jeroen de Jong. Het totaal concept is altijd bewaakt gebleven en er zijn geen afwijkende keuzes gemaakt omwille van de planning of tijdsdruk.”

Bekijk in deze video waarom DecoLegno voor STUDIOJEROENDEJONG koos:

“Het projectteam en ik mochten dit bouw- en interieurproces begeleiden. Ik durf te zeggen dat ik heb gezien en geleerd van deze organisatie – waar ik al heel wat jaren ook professioneel mee samenwerk – hoe je met elkaar om moet gaan. Een mooi voorbeeld van goed ondernemerschap en het hart op de juiste plek, dat ik graag wil noemen, was bijvoorbeeld bij de oplevering van het pand. Er is een grote barbecue georganiseerd voor echt iedereen die betrokken was bij de totstandkoming. Van architect tot bouwer, van schilder tot stratenmaker. Echt iedereen is uitgenodigd en men is in grote getalen gekomen. Voor velen was dit de eerste keer dat zoiets georganiseerd werd door een opdrachtgever, de waardering was dan ook enorm en ik weet zeker dat er weer tientallen ambassadeurs van het merk zijn gekweekt. Dat doen ze niet met de gedachte dat ze ambassadeurs kweken, maar zo zitten de mensen van DecoLegno gewoon in elkaar.”

Bekijk de details van het nieuwe kantoorinterieur van DecoLegno met eigen ogen

“Er kan nog veel meer verteld worden, bijvoorbeeld over de unieke trapconstructie. Of over de lange zichtlijnen en de toepassing van glazen wanden en kozijnen tegen de buitenschil van het pand. En over alle andere ruimtes en functies, van de lunchroom voor het personeel tot aan de kleine details die iets vertellen over de historie van dit opzienbarende bedrijf. We gaan dat hier niet doen. Ik nodig iedereen liever uit om het zelf live te ervaren en als je je wilt laten inspireren op het gebied van decoratief plaatmateriaal en de toepassing daarvan, met mij of zelf eens bij DecoLegno in Westzaan te gaan kijken!”

De complete kantoorinrichting van DecoLegno is nu te lezen op “De complete kantoorinrichting van het DecoLegno pand verzorgen”.


Schneider-Electric-Techtour
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.