Sfeervol familiehuis

“Willen jullie ons helpen om van deze kleine agrarische arbeiderswoning aan een dijk een modern, sfeervol en efficiënt ingedeeld familiehuis te maken?” Dat was de vraag waar onze opdrachtgevers uit Aalsmeer mee kwamen.

Een pracht van een opdracht natuurlijk, en een heerlijke uitdaging. Des te meer omdat het bestaande huis eigenlijk te klein was voor dit gezin met vier jonge kinderen, laat staan dat er ook nog een extra praktijkruimte en andere woonwensen gerealiseerd moesten worden.

De oplossing? Een aanbouw van zeventig vierkante meter!
Omdat het bouwvlak op de enorme kavel groot genoeg was, besloten we achter het huis een aanbouw van zeventig vierkante meter te realiseren. Dat bood de mogelijkheid om de basisindeling van het bestaande huis rigoureus om te gooien. We plaatsten een nieuwe trap centraal in het huis en toverden de entreehal om tot praktijkruimte. De bestaande woonkamer werd de ouderslaapkamer met inloopkast en ruime badkamer.  In de nieuwe aanbouw realiseerden we de woonkamer en een aparte speelruimte voor de kinderen.

Twee enorme dakopbouwen zorgden voor voldoende ruimte op de verdieping
De verdieping werd het domein van de vier kinderen. Elk kind kreeg een eigen slaapkamer en er kwam een centrale grote badkamer. Het plaatsen van twee enorme dakopbouwen creëerde hiervoor de ruimte.

Vides
In twee van de vier kamers hebben we het volume van het puntdak gebruikt om in de kamers ook nog een vide te bouwen. Met zo’n programma van eisen telt immers iedere meter. Om het drukke gezinsleven nog efficiënter te laten verlopen realiseerden we ook nog een aparte wc en een stortkoker voor de vuile was die uitkomt in de bijkeuken op de begane grond. Wel zo handig, toch?

Enfin, “missie geslaagd en wat een heerlijk sfeervol en efficiënt ingedeeld familiehuis is het geworden…wij genieten iedere dag.” Aldus een zeer tevreden opdrachtgever.

In gesprek met Jeroen de Jong
"Esthetiek, sfeer en functionaliteit perfect in balans, dat is altijd onze missie."

Ben jij op zoek naar de juiste partner om jouw woondroom te realiseren?
Neem contact met ons op voor een oriënterend en inspirerend gesprek.

Maak een afspraak