• Auteur
    Maxim LaanMerkelijkheid
  • Datum
    3 oktober 2022
  • Delen

This content has been archived. It may no longer be relevant

In eerdere artikelen hebben we trots verteld over het DecoLegno project, waarbij STUDIOJEROENDEJONG van begin tot eind betrokken is geweest. In dit derde artikel over dit aansprekende project, gaan we in op een aantal specifieke ruimtes zoals de showroom, het DesignersLAB, de kantoren en zelfs de toiletruimte. 

De DecoLounge:

Er is een prachtige lounge gecreëerd op de begane grond waar je als bezoeker een goede kop koffie kan drinken en desgewenst kan genieten van een heerlijke lunch. Gastvrijheid staat hoog in het DecoLegno vaandel. Deze lounge doet overigens niks onder in vergelijking met interieurs van de op dit moment meest trendy clubs. Het DecoLegno sign, de eveneens doo STUDIOJEROENDEJONG voor deze gelegenheid speciaal ontworpen DJ-booth, de verlichtingsarmaturen, de wandafwerking, de planten en de zitjes geven je direct een heerlijk gevoel en de bevestiging dat je er goed aan gedaan hebt om de showroom van DecoLegno te bezoeken om inspiratie op te doen. Over alles is nagedacht, tot en met het vintage elektrodraadje dat verwerkt is in de DJ-booth. Natuurlijk zijn ook de bar en de buffetkast tegen de achterwand volledig opgebouwd uit eigen materiaal. Het vermelden waard is de opvallende en de functioneel en esthetisch hoogwaardige toepassing van decor spaanplaat, HPL en Durasein.

Het lichtplan voor een akoestische kantoorruimte

Een absolute must was dat je niet naar buiten moet met de materialen om het in daglicht te bekijken. In de showroom is het lichtplan daar volledig op afgestemd. Zowel daglicht als sfeerlicht is aanwezig en talloze andere scenes kunnen worden ingesteld in het hele of bepaalde zones van het gebouw. STUDIOJEROENDEJONG heeft, om hierin het optimale te kunnen bereiken, nauw samengewerkt met STUDIO RUBLEK en Kuijzer installatietechniek.

Het interieurontwerp van de showroom

De echte blikvanger in de showroom zijn de tien displays met decoratief plaatmateriaal. De materiaal monsters hebben een afmeting van 2300 x 500 mm. Totaal worden er maar liefst 320 varianten decoratief plaatmateriaal getoond. Aan de behoefte van de bezoekers van de showroom om de verschillende decors op groot formaat te zien en met elkaar te kunnen combineren wordt hier ruimschoots voldaan. Deze displays zijn bovendien eenvoudige te verrijden als de showroom bijvoorbeeld wordt gebruikt voor events. Hiervoor is een speciaal transportsysteem ontwikkeld.

De achterwand van de showroom wordt gevuld met een enorm grote kast met kleinere A4 stalen die desgewenst aan de bezoeker van de showroom meegegeven kunnen worden. Er is daarnaast een hele mooie digitale functie toegevoegd. In de tafels is een display geïntegreerd waar het materiaal opgelegd kan worden. Er wordt vervolgens een database geopend met de nodige informatie van het materiaal en sfeerbeelden van projecten, waar dat specifieke plaatmateriaal is verwerkt. Deze beleving is een mooi voorbeeld van hoe de fysieke en digitale wereld samenkomen en helpt de klanten van DecoLegno in een stuk voorspelbaarheid en in hun creatieve proces.

Het DesignersLAB voor interieurontwerp en interieurarchitectuur

In het DesignersLAB, dat zich ook op de begane grond bevindt, worden trends gemonitord, nieuwe decors en collecties ontwikkeld. Wat zijn de laatste trends, hoe spelen we daarop in of hoe kunnen we nieuwe combinaties maken die weer perfect aansluiten op die trends? Het atelier is een broedplaats voor innovatie op het gebied van materiaal, kleur en interieur. DecoLegno voegt met deze broedplaats echt waarde toe, en nodigt alle professionals, actief in interieurontwerp en architectuur, uit om dat ook samen te blijven doen.

Toiletten als verlengstuk van een goed interieurontwerp

Je toiletruimte betegelen? Dat kun je doen maar waarom zou je geen ijzersterk en hygiënisch plaatmateriaal gebruiken in elk decor dat je wilt? Van alle soorten hout tot aan marmer, alles is mogelijk en in elke combinatie. Ook de toiletruimtes zijn dan ook onderdeel van de ervaring, niet alleen op de wanden maar zelfs de wasbakken zijn gemaakt van eigen Durasein materiaal. Uiteraard volledig waterdicht en vrijwel naadloos verlijmd.

De presentatieruimte inrichten

De lange presentatieruimte is indrukwekkend. Bij binnenkomst begint de film over DecoLegno automatisch af te spelen. De vergadertafel is acht meter lang en het blad afgewerkt in Durasein plaatmateriaal. Dat er geen enkele naad zichtbaar is in het blad komt door speciale verlijmingstechniek. De kastenwand met ingebouwde LED verlichting, eveneens acht meter lang in combinatie met de audio/video mogelijkheden en het prachtige lamellenplafond, maakt dit een plek waar elke vergadering of meeting tot grote vreugde van de deelnemers zal gaan uitlopen.

Kantoorruimtes inrichten

Alle bureaus zijn voorzien van eigen plaatmateriaal werkbladen, bevestigd op onderstellen en techniek van leveranciers. Boven de werkplekken hangen akoestische verlichtingsarmaturen die naast de grote bijdrage aan een optimale akoestiek op en rond de werkplek bovenal de mensen die eraan werken geborgenheid geven, ondanks de hoge plafonds.

Bekijk ons eerdere artikel over “Het nieuwe kantoorinterieur van DecoLegno” voor een volledig beeld over de realisatie van het inrichten bij DecoLegno.


Schneider-Electric-Techtour
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.