Verbouwing van voormalige Amsterdamse school naar luxe appartement

Verbouwing van voormalige Amsterdamse school naar luxe appartement

STUDIOJEROENDEJONG heeft meer dan 25 jaar ervaring met de (ver)bouw van commercieel vastgoed. In al deze jaren hebben wij verschillende winkelpanden, showrooms en kantoren onder handen mogen nemen. Maar wist u al dat wij ook voor particulieren werken? Wij maken graag een thuis van uw huis. Recent hebben wij een zeer bijzondere opdracht af mogen ronden: 2 klaslokalen in Amsterdam omtoveren tot een luxe appartement. In deze blog leest u over de keuzes die wij gemaakt hebben en presenteren wij met gepaste trots het eindresultaat!

Een bijzondere woning in een oud schoolgebouw in Amsterdam

Onze opdrachtgever kocht een zeer bijzonder stukje Amsterdam in de Czaar Peterbuurt, namelijk 2 klaslokalen in een oude basisschool. Aan de buitenkant van het gebouw is de gevel van de school nog zichtbaar. Met een vergunning is de bestemming van de ruimte veranderd van bedrijfsruimte naar woonruimte, net als voor de andere appartementen in hetzelfde gebouw. De totale oppervlakte van het appartement: 175 vierkante meter (exclusief dakterras van 152 m2)

Voor de verbouwing
Na de verbouwing
Voor de verbouwing
Na de verbouwing

Aan STUDIOJEROENDEJONG werd gevraagd om van de casco ruimtes een hedendaags luxe appartement te maken. Leest u mee hoe wij dit aangepakt hebben?

Ontwerp en bouw van een luxe appartement

Wij hebben ervoor gekozen om de grote ruimtes die dit appartement bood optimaal te benutten en een zeer luxe appartement te maken, geïnspireerd op een suite van een hotel. Volledig van alle gemakken voorzien. De ruimtes zijn enorm, zo bestaat deze onder andere uit een open ruimte over de volledige diepte van het gebouw met een hoogte van bijna vier meter. U kunt zich waarschijnlijk wel iets voorstellen bij de ouderwetse klaslokalen en wat een gigantisch ruimtelijk gevoel dit met zich meebrengt. Een belangrijke vraag tijdens dit project was dan ook, hoe gaan we deze enorme ruimte verdelen en scheiden?

Naast de verdeling en indeling van de ruimte werken wij natuurlijk ook de materialisering, het kleurgebruik en de styling van de verschillende ruimtes uit. Hiermee vormen wij een thuis voor onze opdrachtgever, met zijn eigen signatuur én ingericht om te voldoen aan de functionaliteit die deze ruimtes vragen. Hoe slagen we erin om de verschillende functies in deze ruimte niet alleen een plek te geven maar ook de sfeer van een luxe hotelsuite mee te geven?

Interieur grote open ruimte in oud schoolgebouw

Zoals we al eerder benoemd hebben in dit artikel biedt dit oude schoolgebouw een grote open ruimte over de volledige diepte van het gebouw. Voor de verdeling van deze ruimte in verschillende, kleinere ruimtes met elk hun eigen functionaliteit hebben wij gekozen voor functionele elementen. De elementen die wij hebben aangebracht in het appartement ondersteunen dus de functie van iedere ruimte.

Een goed voorbeeld hiervan is de scheiding van keuken en woonkamer. Een oplossing zou zijn om  de ruimte af te sluiten of er een traditionele open keuken met een visuele verbinding naar de woonkamer van te maken. In het ontwerp van dit appartement hebben we er echter voor gekozen om dit anders te doen, de doorgang van en naar de ruimtes wel open te laten maar in het hart van de ruimte een multifunctionele wand te plaatsen. In deze wand is niet alleen keukenapparatuur verwerkt, ook de bijkeuken en de trap naar het dakterras worden afgeschermd door dit element.

Materialisering, kleurgebruik en styling luxueus appartement in Amsterdam

Wanneer het prachtige appartement van onze opdrachtgever na een ingrijpende verbouwing ingedeeld was en zo verdeeld is in de verschillende ruimtes zijn we toegekomen aan het tweede onderdeel van deze opdracht: de materialisering, het kleurgebruik en de styling. We hebben ons laten inspireren door luxe hotelsuites die ons geïnspireerd hebben tijdens onze reizen in binnen- en buitenland. Perfect passend bij de levensstijl en de wensen van de opdrachtgevers en de enorme open ruimtes en het dakterras van maar liefst 152 vierkante meter die dit appartement ons bood.

De luxe sfeer ondersteunen we met grote vormen en rijke materialen en kleuren. Neem bijvoorbeeld de grote openhaard in de woonkamer en het keukeneiland of de kasten in de keuken. We kiezen voor echte, zoveel mogelijk natuurlijke materialen, donkere kleuren met aardse tinten zoals bruin, koper en goud in combinatie met lichte kleuren zoals wit en grijs. Deze materialen, kleuren en grote vormen geven een luxe uitstraling en komen ook terug in de texturen van het (maatwerk-) meubilair. Een goed voorbeeld ook is de enorme luxe lounge bank in de woonkamer waar je na een lange dag hard werken heerlijk in onderuit kan zakken met een heerlijk glas wijn En dat is wat onze opdrachtgevers ook graag doen als ze thuis komen.

Heeft u ook een huis waar wij een echt thuis van mogen maken? Dat doen we op een manier waarbij niet alleen esthetiek, maar juist ook de functie een centrale plek in het ontwerp- en realisatieproces inneemt. Met deze aanpak is STUDIOJEROENDEJONG al bijna een kwart eeuw dé interieurarchitect voor ondernemers en ondernemingen maar ook voor hun privé omgevingen.

Wilt u eens in gesprek met Jeroen de Jong, hij komt graag met u in contact.

Volgend berichtLees meer artikelen