• Auteur
    Emma StroosmaMerkelijkheid
  • Datum
    17 maart 2022
  • Delen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Waarom voelt iemand zich thuis in zijn woon- of werkomgeving? In een reeks artikelen spreekt AMSTELVEENZ met Amstelveners in en over hun eigen interieurs. In dit eerste artikel zijn we welkom in de prachtige stadsvilla van André en Annemieke.

De roots van André en Annemieke liggen in de omgeving van Amstelveen. Voor hun studie waaiden ze uit en woonden vervolgens 18 jaar in het oosten van het land. Nu zijn ze sinds 2016 terug en realiseren ze zich hoe fijn ze het hier vinden. Na enige tijd zoeken besloten ze in 2018 om een prachtige stadsvilla te kopen op de grens met Amsterdam. In de stad maar toch bijna midden in de natuur. Hier hebben ze het beste van twee werelden; wandelen met de hond in hun “achtertuin” De Middenpolder en met de fiets of tram in een paar minuten in hartje Amsterdam.

Interieur vernieuwen

Toen ze de woning betrokken was er door de vorige bewoners al ontzettend veel gedaan, in eerste instantie leek het dan ook een kwestie van de meubels erin en klaar. Maar al snel kwamen ze erachter dat de in de loop van hun leven verzamelde meubels niet meer pasten in de nieuwe en ruimere omgeving. De stijl, kleur en vooral verhouding bleek de nieuwe ruimtes geen goed te doen en vice versa.

Zoals velen hebben ze eerst een periode geprobeerd zelf tot een plan te komen. Ondanks dat ze qua stijl, sfeer en wensen goed op één lijn zaten bleek dit moeilijker dan van tevoren gedacht. De hulp van een professional was gewenst. De vraag was om met een visie te komen voor hun nieuwe interieur waarbij – zonder te veel hak- en breekwerk – de indeling en gebruiksmogelijkheden in eerste instantie belangrijker waren dan detail, materialisatie en styling.

Op hockeyclub Myra, waar André een fanatiek trimhockeyer is zag hij het reclamebord hangen van STUDIOJEROENDEJONG en een kennismaking was snel gemaakt. Op de vraag hoe deze eerste kennismaking verliep antwoord André: “Je merkte dat Jeroen vanaf binnenkomst meteen “aan stond” en de ruimte in zich opnam. Hij stelde de juiste vragen tijdens deze kennismaking en we hadden meteen het vertrouwen dat hij onze uitdaging begreep”. We besloten STUDIOJEROENDEJONG in de arm te nemen.

Het proces

Het hele proces verliep prettig, vooral de aanpak van inventarisatie, naar vlekkenplan richting voorlopig en definitief ontwerp vonden wij erg prettig. We hadden absoluut het gevoel dat het geen “black box” was terwijl we toch geïnspireerd en uitgedaagd werden om soms net iets anders te doen dan wat we anders gedaan zouden hebben. Juist die aanpak en de flexibiliteit van Jeroen werkte voor ons heel goed.

Lees het volledige artikel op Amstelveenz.nl

Foto’s: Jansje Klazinga (JKF)

Schneider-Electric-Techtour
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.