Stadsvilla Amstelveen

“In maart van dit jaar zijn wij verhuisd naar onze nieuwe woning . De woning is door de vorige bewoners recent verbouwd en we vinden het werkelijk prachtig. Voor de woonkamer en woonkeuken hebben we echter een kundig interieuradvies nodig. Past deze opdracht jullie?” Met deze vraag kwamen de bewoners van deze prachtige stadsvilla in Amstelveen bij ons.

“Tijdens onze eerste afspraak zagen wij het direct; een prachtige stadsvilla met wit gestucte ruimtes van enorme afmetingen, raampartijen bekleed met witte vitrage en mee verhuisd meubilair dat er verloren bij stond en niet opgewassen was tegen dit volume geweld.”

Grote ruimtes vragen om grote gebaren
Gelukkig was de volledige begane grond al voorzien van een prachtige licht eiken houten vloer en konden wij ons direct richten op verdere ‘aankleding’ van het interieur.
Eerst hebben we de keuken en de woonkamer, in basis één ruimte, gescheiden door een zwart stalen glaspui met twee naar de keuken openslaande deuren. Zo ervaar je direct meerdere kleinere ruimtes in plaats van één hele grote. Dit hebben we herhaald door ook de witte kozijnen van de entreehal naar de woonkamer te vervangen door zwart stalen kozijnen.

Verder hebben we er voor gekozen om in ons interieuradvies ‘grote gebaren’ te maken. Grote ruimtes vragen immers om grote gebaren. In het hart van de woonkamer bijvoorbeeld hebben we een kolossale salontafel geplaatst met daaromheen een immens grote vijf-zits bank en twee grote fauteuils op een vierkant vloerkleed. En in de keuken hebben we gekozen voor een reus van een tafel met een notenhouten tafelblad van maar liefst vierenhalve meter lang in epoxy gegoten. En om heerlijk en lang te kunnen tafelen hebben we om de tafel acht grote comfortabele stoelen, bekleed met Afrikaans leer, geplaatst.

Dieptewerking
Om meer dieptewerking in de woonkamer te krijgen hebben we de witte vitrage in beide erkers vervangen door extra brede shutters in de kleur zwart. En de vitrage over de volle lengte van de woonkamer hebben we vervangen door gordijnen in een oker kleur. Dezelfde kleur die terug te vinden is in het schilderij in de woonkamer.

Alles groot en groots
Verder hebben we voor de woonkamer gekozen voor grote potten met planten, een grote spiegel en grote wanddecoraties. Alles groot en groots dus.

“Behalve de zwarte lichtlijn die beide ruimtes optisch met elkaar verbind, die hebben we heel subtiel qua vorm en grootte gehouden.”

Voor de achterwand van de keuken tot slot, hebben we speciaal voor deze woning behang ontworpen. In een kleur die associaties oproept met de kleur van Delfts blauw. Om zo niet alleen meer sfeer in de keuken te brengen maar ook de enorme roestvrijstalen kookunit en afzuigkap beter tot hun recht te laten komen. En om de openhaard in de keuken ook beter tot zijn recht te laten komen en meer sfeer in deze ruimte te krijgen, hebben we deze ook bekleed. Met zogenaamde Flintstones.

In gesprek met Jeroen de Jong
"Wensen kunnen ook werkelijkheid worden zonder dat er verbouwd wordt."

Ben je ook op zoek naar een interieuradvies?

Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek