• Auteur
    Jeroen de Jong - STUDIOJEROENDEJONG.
  • Datum
    11 maart 2020
  • Delen

Jeroen de Jong wil voor elke ondernemer en onderneming elke keer weer werk- en bedrijfsruimten inrichten die maximaal bijdragen aan prestatie. Omdat elke ondernemer uniek is en zijn of haar ondernemersvraagstukken dat natuurlijk ook zijn, ligt de oplossing van een uitstekend presterende ruimte altijd op het snijvlak van architectuur, esthetiek en ruimtelijke ordening. Oftewel het “hart” en het “brein”. Jeroen de Jong wil, om als interieurontwerper elke keer weer de beste prestatie te leveren, ook geïnspireerd en geïnformeerd worden. Daarom was hij erg blij met de uitnodiging van Charles & More, Ege, Verpan en Fransden Project voor de architectentrip naar Denemarken. Samen met 12 andere genodigden, allemaal vooraanstaande architectenbureaus heeft hij eind januari niet alleen nieuwe inspiratie en kennis opgedaan maar ook zijn netwerk kunnen uitbreiden met absolute topspecialisten in hun vakgebied. In dit artikel schetsen we enkele hoogtepunten van deze architectentrip naar Denemarken.

Bezoek aan Ege Carpets

Het eerste onderdeel van de architectentrip was een bezoek aan Ege Carpets, één van Europa’s grootste en meest toonaangevende tapijtfabrieken. De fabriek was zondermeer indrukwekkend te noemen, niet alleen qua productiecapaciteit en vergaande automatisering maar ook omdat de nieuwste trends op het gebied van vloerbekleding zichtbaar werden. Bij de trendpresentatie werd duidelijk zichtbaar dat 2020 qua kleur en materiaalgebruik in het teken staat van ‘duurzaamheid’ en ‘nature’ zoals zand, mos, steen en water  Dit was dan ook goed te zien in de nieuwste collectie karpetten.

Fabriek-Ege-Carpets

Fabriek Ege Carpets

Stadhuis van Århus

Het stadhuis van Århus was het tweede architectonische hoogtepunt dat de groep aandeed. Het stadhuis dat is ontworpen en in 1941 opgeleverd door Fritz Handsen en Arne Jacobsen, is ook vandaag de dag nog toonaangevend en in die zin zijn tijd ver vooruit. Vooral het prachtige trappenhuis met kenmerkende symbiose van ronde en rechte vormen: een organische vorm dat iets weg heeft van een slakkenhuis dat perfect overgaat in een prachtige vloer met rechte visgraatmotief-vormen.

Ook hier weer zie je dat in hedendaags ontwerp veel elementen wat destijds echt state-of-the-art te noemen was weer terugkomen. Dit stadhuis heeft niet alleen een onvergetelijke indruk achtergelaten maar Jeroen de Jong ook weer talloze ideeën en een berg aan inspiratie gegeven voor toepassing in werkruimtes van vandaag de dag.

Trappenhuis-stadhuis-van-Århus

Trappenhuis stadhuis van Århus

Verpan en Frandsen Project

Het laatste hoogtepunt dat niet onbeschreven mag blijven was het bezoek aan Verpan en Frandsen Project. In het prachtige gebouw kregen we een inspirerende en indrukwekkende rondleiding van Peter Frandsen (CEO PPCG Holding en de zoon van Fritz Frandsen). Jeroen de Jong kreeg toegang tot de indrukwekkende ontwerpstudio(s) en de productieruimtes van Verpan en Frandsen Project. Het verhaal achter de prachtige tijdloze ontwerpen is vandaag de dag actueler dan ooit, we leven in een tijd waarin we steeds bewuster moeten omgaan met consumptie. De wens voor meer circulariteit is actueler dan ooit maar echte duurzaamheid begint altijd met vooruitstrevend design en kwaliteit. Een prachtig voorbeeld daarvan is de VP GLOBE lamp uit 1969. Deze tijdloze lamp is een echt designicoon en wordt anno 2020 nog steeds in enorme hoeveelheden geproduceerd en over de hele wereld verkocht.

VP-GLOBE-Lamp

VP GLOBE Lamp

VP GLOBE beschrijving: Only a few designs stand the test of time and become true icons. The VP GLOBE is one of them. Designed in 1969 the acrylic globe with its system of reflectors, that diffuse the light and eliminate glare is a perfect example of Panton’s unique understanding of shape, light and colour and his bold approach to combining different materials.

Tot slot

Uiteraard is Jeroen de Jong zeer dankbaar voor de uitnodiging, alle kennismakingen met vakgenoten en de mooie gesprekken maar ook voor alle nieuwe energie en inspiratie die deze architectentrip naar Denemarken hem heeft gebracht. Deze energie en inspiratie zet hij natuurlijk graag weer in vanuit STUDIOJEROENDEJONG voor ondernemers en ondernemingen die enerzijds op zoek zijn naar een interieur dat hun (organisatie)merk verder versterkt en anderzijds naar werkruimtes zoals kantoren, showrooms of bedrijfshallen die bijdragen aan betere prestaties. Ben jij een ondernemer die op het gebied van interieur geïnspireerd wil worden, neem dan contact op voor een kennismaking en laat je meenemen in de laatste ontwikkelingen en inspireren.


Schneider-Electric-Techtour
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.