Design: van kantoor naar inspirerende werkomgeving

Design: van kantoor naar inspirerende werkomgeving

Een nieuw kantoorpand, gefeliciteerd! Een frisse start en het ideale moment om zaken te vernieuwen. Maar ook direct een uitdaging, want hoe creëer je een ruimte die fijn werkt en bijdraagt aan de doelen van jouw onderneming? Bij STUDIOJEROENDEJONG is dat altijd het vertrekpunt van een nieuw ontwerp. In deze blog nemen we je mee in het project voor INTERFORCE, voor wie wij een transparante en inspirerende werkomgeving mochten realiseren.

Interieurarchitect Jeroen de Jong ontwerpt kantoor voor INTERFORCE

Hoe creëer je een transparante, uitnodigende, energiezuinige én inspirerende werkomgeving van een casco kantoorgebouw? Dat is de vraag waar INTERFORCE voor stond en waarvoor zij de expertise van STUDIOJEROENDEJONG inschakelden.

INTERFORCE over de opdracht:
“Wij geloven in het volledig ontzorgen van onze klanten op IT-gebied. Hoe groot of klein het bedrijf ook is, wij zorgen voor de best passende IT-oplossingen. Wij zorgen dat de systemen van onze klanten altijd actueel, beschikbaar en veilig zijn zodat zij zich bezig kunnen houden met hun core business. Dat alles willen wij doen vanuit een transparant en uitnodigend kantoor, waar onze werknemers maar ook opdrachtgevers en leveranciers graag komen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat ons kantoor energiezuinig en inspirerend is. Daarom hebben we gebruik gemaakt van de expertise van STUDIOJEROENDEJONG. Om ons te helpen en te begeleiden in het proces van ontwerp tot realisatie.  Zodat wij ons konden blijven richten op ónze expertise en core business; IT.”

Startpunt voor advies en ontwerp grote kantoorruimte

Het kantoor van INTERFORCE is 1.000 m2, verdeeld over de begane grond en 3 verdiepingen, en werd nagenoeg casco opgeleverd. Het beginpunt in het design van deze ruimte was voor STUDIOJEROENDEJONG vaststellen waar de ruimte écht aan moet voldoen. Wat zijn de wensen en eisen? Die vormen het vertrekpunt. En dus begon het designtraject met een reeks interviews, zowel in groepen als individueel. Wij gingen in gesprek met de verschillende betrokkenen, van directie tot werknemers maar ook andere stakeholders.

INTERFORCE had behoefte aan een groot aantal werkplekken én een transparante werkruimte. Hoe houd je dit in grote open ruimtes ook nog eens overzichtelijk en inspirerend? Daarnaast heeft STUDIOJEROENDEJONG advies gegeven en een ontwerp gemaakt voor het exterieur van het kantoorpand, de toegang was heel eenvoudig en niet efficiënt. Een andere belangrijke vraag in het ontwerp was dan ook, hoe creëren we een waardige en uitnodigende toegang voor INTERFORCE?

Ontwerp interieur en exterieur door STUDIOJEROENDEJONG

De grote open ruimtes hebben wij symmetrisch ingedeeld, met de liftschacht als verbindend element. Iedere afdeling heeft zijn eigen plek binnen het kantoor. De combinatie van deze indeling en de glazen wanden, in combinatie met stoere dubbelzijdige kasten, uitgevoerd met een eikenhouten omlijsting, bieden de transparantie én het overzicht waar INTERFORCE naar op zoek was. De warme, uitnodigende sfeer hebben wij gerealiseerd door onze keuze van de materialen, texturen en kleuren in combinatie met het door Charles & More geleverde design meubilair.

In onze keuze voor het meubilair, de planten, de accessoires en de verlichtingsarmaturen zijn wij  voor grote stoere vormen en een pallet aan natuurlijke aardse tinten en texturen gegaan. Passend bij de no-nonsense en jonge organisatie die INTERFORCE is. In de lunch en barruimte van het kantoor hebben we diezelfde lijn gevolgd, zei het dat we in deze ruimte ons meer hebben uitgesproken in de keuze van het materiaal. Op de vloer liggen bijvoorbeeld koperkleurige PVC tegels van LEOXX en in de bar en het barmeubel hebben we producten van Wonderwall en Richlite van Iboma toegepast. De verlichtingsarmaturen boven de bar en enkele (boomstam)tafels in het pand, is een eigen ontwerp van STUDIOJEROENDEJONG.

Naast het ontwerp voor het interieur van het kantoorpand heeft STUDIOJEROENDEJONG ook advies gegeven en een ontwerp gemaakt voor het exterieur van het gebouw. Met name de eenvoudige en niet efficiënte toegang tot het pand hebben wij aangepast en er een moderne, uitnodigende, INTEFORCE waardige entree van gemaakt. Met een duidelijke signaalfunctie.

De entree bestaat uit een strakke en symmetrische vorm waarvan zowel de wanden als het plafond zijn afgewerkt met een matte zwarte beplating van ETERNIT. De minimalistische verlichting is van Modulair Lighting en de schoonloop tegels in een aardse kleur zijn van LEOXX

Eindresultaat: een moderne, open en lichte werkomgeving

STUDIOJEROENDEJONG heeft INTERFORCE bij mogen staan van advies tot ontwerp. Ons advies en ontwerp heeft geleid tot een kantoor waar de wensen en eisen van onze opdrachtgever een plek hebben gekregen én een kantoor waar zij trots op zijn. En wie kunnen wij beter vragen naar het eindresultaat dan onze opdrachtgever zelf? Robert Kuijff van INTERFORCE licht toe:

Voor ons nieuwe bedrijfspand waren wij op zoek naar iemand die net als wij kritisch en secuur is. Die ons naast het ontwerp ook kon helpen met de uitvoering. Deze partner hebben wij gevonden in STUDIOJEROENDEJONG. Vanaf dag 1 hadden wij een goede klik en deelden wij dezelfde visie. Jeroen zijn gevoel voor design, zijn precisie en nauwkeurigheid maakte dat onze wens voor perfectie mogelijk werd. De indeling die Jeroen heeft gemaakt voor ons kantoor past bij ons bedrijf, onze stijl en onze verdere groei.

Voor de verbouwing werd het pand bijna volledig gestript, alleen het trappenhuis bleef staan. Een hele onderneming. Na de indeling en design van ons kantoor heeft STUDIOJEROENDEJONG diverse leveranciers gezocht en alles begeleid tot aan het plaatsen van de laatste vaas. Van begin tot eind hebben zij hun kwaliteiten en professionele werkwijze laten zien, en het resultaat mag er wezen. Met de realisatie van dit pand is er een werkomgeving gecreëerd waar onze medewerkers met veel plezier naar toe gaan. Het heeft niet alleen een positief effect op de prestatie en gezondheid van onze medewerkers, ook de werksfeer en de binding van het team is versterkt.”

Mag STUDIOJEROENDEJONG u ook bijstaan tijdens de transformatie van uw kantoor? Al ruim 25 jaar is ons vertrekpunt hetzelfde ‘hoe zorgen we dat de ruimte maximaal bijdraagt aan de doelstellingen van uw bedrijf’. Wij inventariseren samen met u de wensen en eisen voor de succesvolle werkomgeving die uw bedrijf verdient. Zo komen we tot een ontwerp dat perfect past bij de toekomst van uw bedrijf. Neem contact op met STUDIOJEROENDEJONG.

Volgend berichtLees meer artikelen