• Auteur
    Emma StroosmaMerkelijkheid
  • Datum
    5 september 2022
  • Delen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Een studio- en kantoorruimte die tegelijkertijd als showroom kan dienen? STUDIOJEROENDEJONG creëerde dit in de Mijdrechtse Kompastoren samen met haar belangrijkste partners en leveranciers. In dit artikel bespreken we daarom zaken als kunst, verlichting, wandbekleding, vloerbekleding, systeemwanden, beeld en geluid en natuurlijk interieur. Benieuwd hoe dit alles samen kwam? Je leest er alles over in dit artikel waarin oprichter Jeroen de Jong jou door de unieke studio leidt.

“De verlichting is in elke ruimte belangrijk, kan deze maken of breken,” stelt Jeroen de Jong. “Een van mijn leveranciers – Ralph Blankenaauw lichtstudio – vroeg mij of hij voor deze ruimte een lichtplan mocht maken. Binnen twee weken ontving ik een 3-dimensionaal lichtplan inclusief een lichtberekening, waarin al onze wensen werden gerealiseerd. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat, heel sfeervol en tegelijkertijd uitstekend verlichte werkplekken waarin wij desgewenst in een (letterlijke) handomdraai kunnen overschakelen van sfeerlicht naar daglicht.

Kunst: water centraal

Op de achterwand tussen de oorspronkelijke betonnen kolommen zien we 3 doeken op slimframe, gerealiseerd door onze vaste partner voor decoratie en belettering Sterk Decoratie, met een deel uit een schilderij van Rob Donders. Waarom juist dit schilderij? Om drie redenen, in de eerste plaats staan we hier in een watertoren, dus de verbinding met het water is snel gemaakt. De tweede reden is dat de branding voor mij symbool staat voor een oneindige inspiratiebron van nieuwe ideeën. De derde reden is er een van persoonlijke aard. Deze branding is in Camperduin geschilderd. In Camperduin kwam ik als kleine jongen met mijn ouders en broers. Dijken maken op het strand en dan bij vloed kijken wie het langst kon blijven zitten. Ik heb ontzettend veel goede herinneringen aan deze momenten. We hebben daar op zee ook de as uitgestrooid van mijn vader, dit schilderij op deze locatie voelt voor mij alsof de dingen volledig op hun plek vallen.

Alles komt bij elkaar op één locatie

Deze doeken zijn niet alleen maar decoratief maar hebben ook een functie, ze zijn geluiddempend. Dat zijn ook de plafonds die wij hebben laten behandelen met Acospray door Acosorb, een van onze vaste leveranciers van naadloos akoestisch spuit & pleisterwerk. De wandbekleding bestaat uit prachtig decoratief plaatmateriaal van Decolegno. Leuk om te vermelden dat wij op dit moment in de opleverfase zitten van hun nieuwe showroom in Westzaan waarbij STUDIOJEROENDEJONG verantwoordelijk was voor het interieurontwerp en het management over de realisatie.

Vloerbekleding

We staan trouwens op een combinatie van tapijt- en vinyl-tegels van Interface, zij zijn voor mij één van dé leveranciers van aansprekende productcombinaties die leiden tot interessante ontwerpen en inspirerende interieurs. Wij werken ontzettend graag met hun producten omdat de mogelijkheden qua kleur en patroon ontzettend groot zijn.

Systeemwanden

De glas-stalen kozijnen, het trappenhuis was daarvoor een open ruimte, zijn geproduceerd en geplaatst door Planeffect. Zij leveren al 30 jaar hoogwaardige karaktervolle systeemwanden in de meest uiteenlopende interieurs. Op de buitenwand van de vide is, naast houten vloerdelen uit een oude treinwagon, een mozaïek gemonteerd. Deze materialen komen van Studio WAE, een jong en succesvol merk dat circulariteit volledig heeft omarmd en reststromen omzet in fantastische wandbekleding, vloerbekleding en bestrating. Deze mozaïektegels zijn volledig in een eigen compositie geplaatst. Wat het vooral bijzonder maakt is dat deze specifieke tegels weer productie restanten zijn van onder andere producent Interface, dus zelfs de verschillende partners komen hier op deze plek weer onderling samen!

Beeld en geluid

Het audio en videosysteem is geleverd door de firma Koudijs uit Amstelveen, al 105 jaar toonaangevend op het gebied van beeld en geluid, voor wie STUDIOJEROENDEJONG overigens de unieke Blue Room, een beeld-, geluid- en experience studio mocht ontwerpen.

Inrichting

Het meubilair komt van CHARLES & MORE, al jarenlang partner op het gebied van designmeubilair en een interieurspecialist en projectinrichter met enorme passie voor het vak. De maatwerk-werkplekken zijn gerealiseerd door Van Arkel Interieurbouw uit De Kwakel, al meer dan 30 jaar staan zij garant voor traditioneel vakmanschap in interieurbouw.

Tot slot moet de pantry nog speciaal benoemt worden want dat gaat ook over dingen die op hun plek vallen. We waren eigenlijk op zoek naar iets anders dan een standaard keukentje, en ooit begonnen in standontwerp kwam Jeroen de Jong op het idee om – net zoals bij tijdelijke standbouw – met mobiele flightcases te gaan werken. We zijn op zoek gegaan naar flightcases die je gewoon naar binnen rijdt en aansluit, en ook daarvoor een leverancier gevonden.

Welkom bij STUDIOJEROENDEJONG

Normaal kom ik met mijn opdrachtgevers bij leveranciers maar nu kan dat ook andersom, we hebben hier in feite een showroom gecreëerd waarbij het beste van onze leveranciers tentoongespreid wordt in een onderscheidende werkomgeving op een bijzondere plek met een unieke kantoorinrichting. Ik nodig natuurlijk al mijn partners uit om langs te komen, eventueel met hun klanten. Wij zijn trouwens continue op zoek naar mensen die zich willen verbinden als collega of freelancer aan onze studio, ben jij gek van interieurontwerp en wil jij vanuit een bijzondere locatie samen werken aan de realisatie van zowel zakelijke als particuliere interieurs? Neem dan contact met ons op.

FOTO’S: JANSJE KLAZINGA (JKF)


Schneider-Electric-Techtour
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.